زاویه سازی فک و صورت
زاویه سازی فک و صورت
در واقع زاویه سازی صورت ( مادلینگ چهره ) عملی است که تغییراتی بر روی فک انجام می شود، به طوریکه فک کشیده تر شده و حالتی مانند V پیدا می کند. بنابراین زاویه سازی صورت ( مادلینگ چهره ) با کوچک کردن فک، لاغر نمودن صورت و برجسته سازی گونه و چانه انجام می شود.
از کجا بفهمم که زاویه فک دارم؟ با نیمرخ ایستادن، از گوش شما تا چانه می توانید خطی را ترسیم کنید و اگر این خط شکسته باشد، شما زاویه فک دارید. اما اگر این بخش گرد باشد و گوشه ای نداشته باشد، فک شما زاویه ندارد.
زاویه سازی فک با جراحی روشی دائمی است. جراحی حدود ۲ تا ۵ ساعت طول میکشد. با این روش میتوان صورت را کشیدهتر کرد و خط فک نمایان میشود. برای افرادی با چانه کوچک، فک بزرگ یا افرادی که افتادگی پوست دارند، گزینه خوبی است.
زاویه فک
زاویه فک به زاویهای اشاره دارد که بین دو قسمت فک بالا و پایین وجود دارد. این زاویه با توجه به زوایایی که از نظر عضلات چهره و ساختار استخوانی فک ایجاد میشود، تعیین میشود. در واقع، زاویه فک نشان دهندهٔ میزان برجستگی فک پایین (mandible) نسبت به فک بالا (maxilla) است.این زاویه تأثیر زیادی بر ظاهر صورت و تعادل ظاهری افراد دارد. در تشخیص بیماریهای دندانپزشکی و ارتودنسی و همچنین در طراحی و ساخت دستگاههای ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرد.
زاویه سازی فک چیست
زاویه سازی صورت (مادلینگ چهره) یک روش برای اصلاح فرم صورت است. در این فرایند با استفاده از روش های زوایه سازی صورت با جراحی و زاویه سازی صورت بدون جراحی عیوب چهره برطرف می شود. زاویه سازی و کانتورینگ صورت یک عمل تخصصی است و توسط متخصص پوست و زیبایی انجام می شود. برای انجام آن باید شما به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با بررسی صورتت شما بهترین روش زاویه سازی صورت مناسب برای شما را انتخاب و هزینه زاویه سازی صورت را به شما اعلام می کند.
زاویه سازی صورت کشیده و لاغر، زاویه سازی صورت گرد، زاویه سازی صورت با جراحی، زاویه سازی صورت بدون جراحی همگی همان مفهوم کانتورینگ صورت گرد و یا کشیده از کانتورینگ لب تا کانتورینگ بینی چه از طریق کانتورینگ صورت با تزریق چربی و چه از طریق کانتورینگ صورت با فیلر و یا ژل را دارند.
انواع زاویه فک
انواع زاویه فک شامل زوایای مختلفی هستند که به صورت عمومی به دو دسته زاویه های پایینی و بالایی تقسیم میشوند:
- زاویه فک پایینی (Mandibular angle): این زاویه به میزان برجستگی و بزرگی فک پایین نسبت به فک بالا اشاره دارد. زاویه فک پایینی در حدود ۱۲-۳۵ درجه متغیر است و میتواند توسط پزشکان دندانپزشکی و ارتودنتیستها اندازهگیری شود.
- زاویه فک بالایی (Maxillary angle): این زاویه به میزان برجستگی و بزرگی فک بالا نسبت به خط صاف بین دو چشم اشاره دارد. این زاویه معمولاً در حدود ۱۰-۴۷ درجه است و میتواند در تشخیص برخی مشکلات ارتودنسی مانند بروز جلویی (overjet) و عقب کشیدگی (overbite) مفید باشد.
زاویه فک، به طور کلی به چند نوع اصلی تقسیم میشود:
- زاویه فک عمودی (Normal Angle): این زاویه هنگامی ایجاد میشود که فک بالا و فک پایین موازی هم قرار گیرند و زاویه بین آنها تقریباً ۱۸۰ درجه است. این زاویه به عنوان زاویه فک “عادی” شناخته میشود و معمولاً در اکثر افراد مشاهده میشود.
- زاویه فک باز (Increased Angle): در این حالت، زاویه بین فک بالا و فک پایین بیشتر از ۱۸۰ درجه است و فک پایین به نسبت فک بالا به جلو عمل میکند. این نوع زاویه فک ممکن است به علت عواملی مانند جفت شدن عضلات فک یا وجود پروتزهای دندانی ناصحیح باشد.
- زاویه فک بسته (Decreased Angle): در این حالت، زاویه بین فک بالا و فک پایین کمتر از ۱۸۰ درجه است و فک پایین به نسبت فک بالا به عقب عمل میکند. این ممکن است به علت عواملی مانند فشار بر روی عضلات فک، جراحیهای ارتودنسی، یا عوامل تنگنا در مسیر تنفسی اتفاق بیفتد
انواع روشهای مادلینگ چهره یا زاویه سازی صورت
فارغ از اینکه دو روش زاویه سازی صورت با جراحی و بدون جراحی وجود دارد، هر یک دارای متدهای متفاوتی هستند که در ادامه با بررسی آنها و بعد از مشخص شدن میزان تغییرات مورد نیاز شما و مشاوره با پزشک متخصص زیباییتان میتوانید یکی از آنها را جهت مادلینگ چهره خود انتخاب کنید.
زاویه سازی صورت بدون جراحی
زاویه سازی صورت بدون جراحی یک روش موقت برای اصلاح ناهنجاری های صورت است. این روش شامل استفاده از ژل، چربی، بوتاکس برای تغییر شکل خط فک، چانه و گونه است. این روش ها سرپایی هستند و دوره نقاهت کوتاهی دارند. زاویه سازی صورت بدون جراحی با اینکه اغلب نیاز به تکرار دارد و دائمی نیست، به علت سادگی و دردسر کمی که دارد و در کل تاثیر قابل توجهی که در زیبایتان میگذارد.
زاویه سازی صورت با تزریق چربی
در این روش با استفاده از تزریق چربی استخراج شده از بدن مراجعه کننده، برجستگی های طبیعی در صورت او ایجاد می شود. در تزریق چربی به دلیل طبیعی بودن مواد تزریقی نتیجه طبیعی خواهد بود. تزریق چربی نسبت به سایر روش های زاویه سازی صورت بدون جراحی ماندگاری بیشتری دارد.
زاویه سازی صورت با تزریق ژل
از رایجترین روشهای بدون جراحی جهت کانتورینگ صورت، تزریق ژل صورت میباشد. با توجه به اینکه چه نوع برند ژلی استفاده شود و مهارت پزشک در نحوه تزریق چگونه باشد نتیجه متفاوت خواهد بود. تزریق ژل جهت زاویه سازی فک، انتخاب ساده و عاقلانه ای است که نتیجه آن فوراً قابل مشاهده میباشد.
زاویه سازی صورت با تزریق بوتاکس
زاویه سازی صورت با تزریق بوتاکس برای افرادی که فک مربعی یا مردانه دارند بسیار مناسب است. در این روش بوتاکس به عضلات ماستر تزریق می شود. سپس با ضعیف و کوچک کردن عضلات ماستر، صورت باریک و ظریف تر می شود.
زاویه سازی صورت با هایفوتراپی
افرادی که نیاز به تغییرات جزئی دارند می توانند با هایفوتراپی زاویه فک خود را بهتر کنند. در هایفو تراپی با تابش امواج فراصورت و ایجاد گرما کلاژن سازی در اعماق پوست افزایش پیدا می کند و منجر به سفت شدن پوست، رفع افتادگی و از بین رفتن چربی غبغب می شود. افراد بالای 30 سال در صورت عدم نیاز به تغییرات چشمگیر می توانند از زوایه سازی صورت با هایفو استفاده کنند.
زاویه سازی صورت با پلاسماجت
پلاسما جت با رفع افتادگی های پوست اطراف فک، گردن و غبغب باعث پیدایش زوایه فک می شود. در این فرایند درمانی با استفاده از حرارت دهی پوست، کلاژن سازی در نواحی تحت درمان افزایش پیدا می کند و منجر به لیفت پوست و از بین رفتن چربی پوست می شود.
مادلینگ چهره یا زاویه سازی صورت با نخ
فرم دهی صورت با نخ لیفت یکی از روش های زاویه سازی صورت بدون جراحی است. در این فرآیند درمانی با استفاده از نخ های لیفت، پوست صورت به عقب کشیده می شود و افتادگی ها از بین می روند. نخ های لیفت به طور کامل در پوست جذب می شوند و شما با نگاه کردن به صورتتان متوجه وجود آن ها نخواهید شد. نخ لیفت در زاویه سازی صورت یک نخ کلاژن ساز است، این نخ ها علاوه بر رفع افتادگی باعث جوانسازی پوست می شوند.
در روش زاویه سازی فک با نخ از نخهای مخصوص برای بالا کشیدن پوست و رفع افتادگی استفاده میشود. نخهای جراحی در اطراف چانه قرار گرفته و با کشیدن پوست به سمت بالا به صافی آن کمک میکند. معمولا برای این ناحیه از ۴ تا ۸ نخ استفاده میشود. ماندگاری با نخ در افراد مختلف بین ۶ تا ۱۲ ماه است.
لیپوساکشن و زاویه سازی صورت
جمع شدن چربی در زیر چانه باعث به وجود آمدن غبغب می شود. به طور معمول در افراد دارای غبغب، خط فک میان چربی ها گم می شود. بنابراین با استفاده از لیپوساکشن گردن می توان چربی این ناحیه را خارج کرد و با رفع غبغب، خط فک را برجسته تر کرد.
میزان ماندگاری زاویه سازی صورت با تزریق فیلر و ژل
ماندگاری زوایه سازی با نخ لیفت 6 تا 8 ماه است. ماندگاری زاویه سازی با بوتاکس 4 تا 6 ماه است. ماندگاری زاویه سازی با فیلر 6 ماه تا 2 سال است. ماندگاری زاویه سازی صورت با کیلا درصورت ثابت ماندن وزن دائمی است. نتیجه تزریق چربی می توانند بیشتر از 2 سال باقی بماند و درصورت تکرار ماندگاری آن بیشتر خواهد شد.
توجه داشته باشید هر چقدر متریالی که برای زاویه سازی استفاده می شود کیفیت بیشتری داشته باشد، طول مدت ماندگاری عمل بیشتر خواهد شد.
مزایای زاویه سازی صورت
- قرینگی صورت
- جذابیت بصری صورت
- پنهان کردن نقاط ضعف صورت
- تغییر اندازه چانه
- لیفت پوست و رفع افتادگی
- زاویه دار شدن صورت
- متناسب شدن فاصله های بین بینی و چانه
- رفع افتادگی
- حالت V پیدا کردن چانه
- زیبا و استخوانی شدن صورت
زاویه سازی فک با انجام ورزش
برای انجام این کار دهان خود را به صورت بسته نگه دارید. سپس فک پایینی خود را بیرون آورده و لب پایین خود را به سمت بالا حرکت دهید. هنگام انجام این تمرین باید در قسمت زیر چانه و خط فک خود کشش و حالتی ارتجاعی را کاملا احساس کنید. این حالت را می بایست حدود 10 الی 15 ثانیه نگه داشته و سپس استراحت کنید.
زاویه سازی فک و صورت با جراحی
عمل زاویه سازی فک برای مشخص کردن فک و کشیده شدن چانه انجام میشود. برای تغییر شکل فک ممکن است جراح مقداری از استخوان را بتراشد. این جراحی دو کاربرد اصلی دارد. گاهی جراح اندازه فک را کاهش داده تا خط فک صافتر شود و صورت باریکتر به نظر بیاید. در برخی مواقع هم استخوان فک خیلی کوچک بوده و جراح باید از پروتز برای افزایش حجم در امتداد فک استفاده کند. اگر چانه زیادی عقب باشد یا خط فک ضعیف باشد، پزشک از پروتز برای زاویه سازی استفاده میکند.
گاهی جراح لازم میداند که در این جراحی دندانها و فک را تراز کند. در این شرایط جراح زیبایی با متخصص ارتودنسی مشورت کرده تا مشکلاتی مانند اوربایت، آندربایت، کراس بایت یا اپن بایت برطرف شود.
زاویه سازی فک با جراحی برای چه کسانی مناسب نیست؟
برای انجام این جراحی باید از سلامت کامل برخوردار باشید. از آنجایی که عمل زاویه سازی فک روش درمانی نبوده و فقط جنبه زیبایی دارد، اگر دچار مشکلاتی مانند بیماری قلبی باشید، نمیتوانید این جراحی را انجام دهید اما روشهای دیگری مانند زاویه سازی بدون جراحی هم میتوان استفاده کرد که در قسمت های بالایی به آن پرداخته شد .
هم چنین این عمل برای افراد چاق مناسب نیست. زیرا چاقی باعث از بین رفتن خط فک و افتادگی پوست و چربی میشود. ابتدا باید شخص وزن خود را پایین بیاورد و سپس برای زاویه سازی فک اقدام کند.
مراقبت های بعد از زاویه سازی فک با جراحی
بعد از جراحی زاویه سازی فک باید به نکاتی توجه داشته باشید تا احتمال بروز عوارض کمتر شود.
- حداقل تا دو هفته بعد از جراحی از سیگار و الکل دوری کنید.
- نباید از داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و ایبوپروفن استفاده کنید. زیرا خونریزی شما بیشتر میشود.
- داروهای تجویزی پزشک را منظم مصرف کنید تا احتمال عفونت کمتر شود و تورم زودتر از بین برود.
- چند روز اول باید غذاهای نرم و آبکی مصرف کنید.
- از فعالیت شدید دوری کنید. تا چند هفته نباید فعالیت سنگین داشته باشید.
- اگر درد زیادی دارید، از داروهای مسکن تحت نظر پزشک استفاده کنید.
معایب زاویه سازی صورت و فک
تاثیر روشهای تهاجمی مثل جراحی V-line و لیپوساکشن گردن در مقایسه با روشهای غیرتهاجمی مثل تزریق ژل یا بوتاکس دائمیتر است، اما این روشها با عوارض بیشتری همراه هستند.
از مهمترین عوارض زاویه سازی فک و صورت با روشهای تهاجمی میتوان به خطرات مرتبط با بیهوشی، خونریزی، عفونت و لخته شدن خون اشاره کرد. درد، کبودی، تورم، التهاب، کهیر، بثورات پوستی و قرمزی پوست از عوارض رایج روشهای غیرتهاجمی هستند.